Bixie & Friends

Speciaal voor de jongste kinderen tot en met 12 jaar die willen paardrijden, bieden de KNHS en FNRS de Bixie&Friends ruiteropleiding. Hierin leren kinderen op een veilige en leuke manier alles over pony’s, de verzorging, de omgang en uiteraard het paardrijden. Het programma is speels opgebouwd en afgestemd op de beleving, motoriek en didactische vaardigheden van jonge kinderen. 

Bixie is een stoere hengst die samen met zijn paardenvrienden, Dancer, Hero, Star, Rocket, Jumper en Lucky de meest fantastische avonturen beleeft. Ze vinden het fantastisch om jou alles te leren over paardrijden, hoe je paarden moet poetsen en verzorgen, hoe je wedstrijden kunt rijden en hoe je paardentaal kunt leren herkennen. Daarnaast wordt natuurlijk ook begonnen met de paardrijlessen, waarbij de kinderen kennis kunnen maken met de verschillende disciplines. 

Bixie en zijn vrienden nemen je graag mee langs deze leerlijn waarbij ze uiteindelijk diploma’s kunnen halen. Dit wordt allemaal genoteerd in je eigen persoonlijke paspoort. 

Bixie les

Speciaal voor onze jongste ruiters vanaf 6 jaar is er daarom een Bixie les. Hier maken we de start met de leerlijn samen met Bixie en zijn vriendjes. De bixie les wordt momenteel één dag gegeven. 

Vrijdag 16:00-17:00 

Wil je graag op Bixie les of een proefles volgen? Neem dan contact op door een mail te sturen naar lessen@holzikstables.nl 

Bixie & Friends ruiterpaspoort

Alle nieuwe lesklanten tot en met 12 jaar krijgen automatisch dit nieuwe ruiterpaspoort. Ben je in bezit van het blauwe ruiterpaspoort maar wil je graag het Bixie&Friends paspoort. Dan kan je overstappen door een nieuw paspoort aan te vragen bij de KNHS. Je betaalt dan voor een nieuw paspoort. 

Bixie de Hengst

Speciaal voor de jongste ruiters tot en met 12 jaar maakt de KNHS het blad Bixie&friends. Dit krijg je twee keer per jaar thuis gestuurd zodra je lid bent van de manege.  

In Bixie&Friends neemt Bixie je mee op de avonturen die hij samen met zijn vrienden beleeft op manege Adventure Stables.  

Voor de jongere kinderen hebben ze ook een platform: www.bixiekids.nl. Hier vind je hier alle informatie die je nodig hebt als je wilt leren paardrijden. Ook over de verschillende disciplines, verzorging, het rijden van Bixie-wedstrijden en F-proeven kun je van alles lezen.