Keurmerken

Holzik Stables is aangesloten bij de FNRS, KNHS en stichting veilige paardensport. Onze manege beschikt over een veiligheidscertificaat en heeft momenteel vijf sterren.

Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra

De FNRS streeft naar een gezonde hippische sector, waar zoveel mogelijk mensen met plezier paardrijden en waarbij kwaliteit, veiligheid en welzijn hoog in het vaandel staan. Een FNRS-bedrijf heeft de zaken organisatorisch, bedrijfsmatig en qua welzijn, veiligheid en opleiding goed op orde. Bij een FNRS-bedrijf kunnen ruiters, van beginners tot Grand Prix, op een verantwoorde en plezierige manier de paardensport beoefenen.
 

Kwaliteit , Veiligheid en Welzijn

Wij zijn bij de FNRS aangesloten omdat wij staan voor de kwaliteit, veiligheid en welzijn van mens en dier op ons bedrijf. De kwaliteit wordt gewaarborgd door een regelmatige kwaliteitskeuring. Er wordt gekeken of ons bedrijf: schoon, netjes en comfortabel is, dat de veiligheid voorop staat en het dierwelzijn voorop staat. Daarnaast beschikken wij over de juiste papieren en wordt de wet- en regelgeving nageleefd. Zo zijn onze instructeurs allemaal in bezit van een diploma om te mogen les geven.

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Als lid van de FNRS kunnen wij aantonen dat wij voldoen aan de strenge veiligheidseisen. De FNRS werkt nou samen met de Stichting voor Veilige paardensport. Het veiligheidscertificaat toont aan dat onze accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Bij de ingang hangt het oranje-witte bord van stichting veilig paardrijden samen met het FNRS-bord.

Dierwelzijn is een voorwaarde voor een goedlopen bedrijf. Gezonden en gelukkige dieren zijn de basis voor ons bedrijf. Met dieren werken brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, zeker nu paardenwelzijn zowel binnen- als buiten de paardenwereld meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er daarom extra op welzijn gelet. Hierbij wordt gekeken naar het voermanagement, de gezondheidstoestand van de paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en (vrije) beweging.

Bron: www.fnrs.nl

FNRS en KNHS partners in paardrijden

De KNHS als sportbond en de FNRS als brancheorganisatie voor hippische ondernemers werken als partners samen om de paardensector als geheel te versterken. Hierdoor worden onze leden ook lid van de KNHS. Door de samenwerking ben je aanvullend verzekerd via een collectieve ongevallen verzekering. Je kan deelnemen aan de F-proeven en ruiteropleidingen van de KNHS. Daarnaast ontvang je twee keer per jaar het magazine Paard&Sport en krijg je interessante ledenkorting op ruitersportartikelen en evenementen. Onze jongste leden t/m 12 jaar krijgen twee keer per jaar met magazine Bixie&Friends.

Doordat wij lid zijn van de bovenstaande federaties kunt u er van uit gaan dat de bovenstaande punten goed bij ons geregeld zijn. Zo zorgen wij samen met alle andere hippische ondernemers voor dat de kwaliteit in de hippische sector hoog is.

KNHS (Koninklijke Nederlands Hippische Sportfederatie)

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is de overkoepelende sportorganisatie voor de paardensport disciplines dressuur, springen, eventing, endurance, mennen, aangespannen sport, voltige, reining, horseball en TREC. Naast de wedstrijdsport richt de KNHS zich ook op de recreatieve sport.

Bron: www.knhs.nl

SVP Stichting Veilige Paardensport

De Stichting Veilige Paardensport is opgericht in 2001 om de veiligheid in de paardensport te verbeteren. Het doel van de stichting is om hippische accommodaties actief bezig te laten zijn met veiligheid zodat iedere paardenliefhebber op een verantwoorde manier kan genieten van deze sport.

Paardrijden is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, maar heeft ook veel andere voordelen. Kinderen, en natuurlijk ook volwassenen, krijgen meer zelfvertrouwen, leren uitdagingen aan te gaan, teleurstellingen te incasseren en verantwoordelijkheid te dragen voor een dier. Het is natuurlijk wél belangrijk dat er op een bewuste en veilige manier omgegaan wordt met de risico’s die paardrijden met zich meebrengt, net zoals dat bij andere sporten gebeurt.

Bron: www.veiligpaardrijden.nl

SBB Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Praktijkleren kan niet zonder leerbedrijven, waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Waar ze mogen rekenen op een veilige omgeving, deskundige begeleiding en voldoende tijd om de juiste vaardigheden op te doen. En waar die studenten op hun beurt een frisse kijk op het bedrijf en actuele kennis binnenbrengen. Wij als bedrijf helpen hier graag aan mee.

Bron: https://www.s-bb.nl/

Stichting Veilige Paardensport