Historie

Gert Jan Lutke Holzik met Stippel

Holzik Stables een mooi groot vijf sterren bedrijf aan de Allemansveldweg in Enschede wat wordt gerund door Gert Jan Lutke Holzik. Waar vroeger de koeien stonden staan nu de paarden.

Hoe het allemaal begon:

Jaren geleden runde Gert Jan samen met zijn ouders een melkveehouderij. Ruimte om uit te breiden was er niet, dus keek de familie naar andere mogelijkheden. Omdat er altijd al een aantal paarden bij de koeien stonden was de keuze voor een pensionstal snel gemaakt.

Holzik Stables opende in 2005 officeel zijn deuren als pensionstal. 

Sinds 2012

Steeds vaker kwamen mensen uit de buurt vragen of er ook paardrijlessen gegeven werden. Na een paar jaar is de veehouderij gestopt en zijn in 2012 de manege activiteiten er bij gekomen. Op een paardenmarkt kocht Gert Jan Icarus als eerste manege pony maar al gauw meer manegepaarden en -pony’s waaonder Rixt, Sjaki, Elana en Levi. In het eerste jaar had de manege zo’n 100 lesklanten en één instructrice. Inmiddels werken er zo’n zeven instructrices. 

Sinds 2015

Als je pensionstalling en manegelessen aanbiedt, wordt bijna niets zo gewaardeerd als een fijne overdekte rijbaan. Daarom werd in 2015 gestart met de bouw van de grote hal, die we nu kennen als de Diamant hal. 

De oude koeienstal samen met de paarden
Bouw nieuwe rijhal
Aanleg bakbodem